RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKoronavirus

Brčko: Vatrogasci svakodnevno angažovani na dezinfekciji objekata i javnih površina

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice u Brčkom od samog početka uvođenja mjera u borbi protiv korona virusa su angažovani na poslovima dezinfekcije objekata i drugih javnih površina. U isto vrijeme gasili su u prosjeku dva požara dnevno.

„Od 17. marta svakodnevno naši pripadnici zajedno sa drugim službama su angažovani na dezinfekciji objekata, a dva specijalna vatrogasna vozila tokom noći u vrijeme ograničenog kretanja rade dezinfekciju ulica i drugih većih javnih površina“, istakao je Senad Kamenjašević, komandir ove jedinice.

Pored navedenih poslova i zadataka pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice u Brčkom obavljaju i svoje redovne aktivnosti na gašenju požara, kojih je u posljednjih mjesec dana bilo ukupno 62, a od tog broja 43 su bili šumski i požari na otvorenom.

U proteklih mjesec dana brčanski vatrogaci su intervenisali tri puta zbog saobraćajnih nesreća, te preko 30 tehničkih i 78 akcidentnih intervencija .

Foto:PVJ Brčko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Порастом температура повећао се и број пожара у дистрикту

Дејана Крстић

Brčko: Vatrogasci spašavali povrijeđene u saobraćajnoj nesreći

Mirsad Arnautović

Od početka godine brčanski vatrogasci gasili 275 požara

Gorana Antić