RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Započeti radovi na sanaciji klizišta na obilaznici

Javno poduzeće „Putevi Brčko“ koje je zaduženo za održavanje obilaznice započelo je radove na saniranju kosina na obilaznici koje su oštećene prilikom obilnih padalina.

„Uslijed obilnih kiša koje su u proljetnim mjesecima zahvatile područje Brčko distrikta na dionici obilaznice došlo je do odrona zemlje na potpornim kosinama. Tijekom prošlog tjedna uveli smo izvođača radova za saniranje ovih kosina za čije je namjene izdvojeno oko 260.000 KM“, kazao je Vlado Jevtić ravnatelj Javnog poduzeća „Putevi Brčko“.

Prema riječima Jevtića oštećene kosine uradit će se drugim kvalitetnijim materijalom, kako uslijed nadolazećih jesenjih kiša ne bi ponovno došlo do odrona zemlje i ugrožavanja sudionika u prometu, a ugovoreni rok za završetak spomenutih radova je 60 radnih dana.

„Istovremeno pored saniranja klizišta, radovi se odvijaju i na izgradnji najvećeg kružnog raskrižja „Kuglana“, koji se nalazi u centru grada, te radovi teku planiranom dinamikom“, dodao je Jevtić istaknuvši kako uskoro očekuju završetak prve faze koja podrazumijeva asfaltiranje polovice kružnog raskrižja, nakon čega će započeti radovi i na drugoj polovici.

Javno poduzeće „Putevi Brčko“ pored navedenih gradilišta svakodnevno obavlja i održavanje zelenih površina, kao i sanaciju i rekonstrukciju cesta na nekoliko lokacija kako u užem djelu grada, tako i u ruralnim sredinama.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.