RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Završetak radova na sanaciji stare zgrade Policije i Vlade Brčko distrikta do kraja godine

Nakon završetka utopljavanja objekata u prvom ciklusu tokom prošle godine, trenutno se privode kraju radovi na obnovi i rekonstrukciji zgrada dva javna objekta drugog ciklusa u Distriktu. U suradnji sa UNDP-om radi se na poboljšanju energetske efikasnosti javnih objekata u Brčko Distriktu.

U Kancelariji za upravljanje javnom imovinom kažu da su zadovoljni brzinom i načinom izvođenja radova na sanaciji i obnovi stare zgrade Policije Brčko distrikta i zgrade Vlade Brčko distritka.

“Radovi teku jako dobro što se tiče dinamike načina i izvođenja na zgradama brčanske Vlade i stare zgrade Policije. Kada je u pitanju završetak radova, očekujemo da će biti završeni do kraja sljedećeg mjeseca ukoliko to vremenski uslovi dozvole”, rekla je Biljana Gavrić inženjer arhitekture u Kancelariji za upravljanje javnom imovinom.

U ovoj Kancelariji kažu da je teško procijeniti tačnu vrijednost radova na objektima u ovom ciklusu obnove, s obzirom da se početak radova na ostalim zgradama očekuje tokom sljedeće godine.

“Ukupna vrijednost radova na četiri objekta u ovom ciklusu obnove iznosi oko 2 miliona KM. Procedura izbora najpovoljnijeg izvođača radova na zgradi Doma kulture je u toku, pa stoga ne možemo znati tačnu vrijednost radova”, dodala je Gavrić.

Vlada Brčko distrikta vrši odabir objekata koji će se obnoviti u sklopu jednog ciklusnog projekta, rekla je Gavrić, te pojasnila da je do sada realizovan jedan ciklus obnove. Sa obnovom zgrada Vlade Brčko distrikta i stare zgrade Policije započet je drugi ciklus u kome su uključene zgrade Doma kulture i Poreske uprave, a njihova obnova planirana je tokom sljedeće godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.