Brčko

Brčko: Zbog koronavirusa smanjena ponuda destinacija za ljetovanje

Ponovnom pojavom koronavirusa, uvođenjem mjera samoizolacije i zatvaranja granica sa susjednim zemljama, građanima BiH ograničeno je kretanje, a samim time je smanjen i broj mogućih destinacija za ljetovanje.

Iz brčanskih turističkih agencija ističu kako trenutno u ponudi imaju samo izlete i putovanja unutar BiH, putovanja u Srbiju, a od inozemnih destinacija u Tursku.

Kada su u pitanju putovanja u našoj zemlji i Srbiji, uglavnom se radi o jednodnevnim izletima i dvodnevnim putovanjima s jednim noćenjem, te se njihova cijena kreće oko 100 do 200 maraka. A kada je riječ o višednevnim putovanjima, primjerice u Neum, cijene rastu do 1300 KM.

Od inozemnih putovanja, u ponudi brčanskih agencija nalazi se Turska, kao jedna od rijetkih destinacija gdje, sudeći prema trenutnoj situaciji, građani BiH mogu na ljetovanje ove godine. Cijene za Tursku se kreću od 500 do nekoliko tisuća maraka, a sve u ovisnosti o trajanju putovanja i uvjetima smještaja.

Prema riječima djelatnika turističkih agencija u Brčkom, građani trenutno nisu zainteresirani za putovanja, a pogotovo za domaće destinacije. Ističu kako se, unatoč trenutnoj situaciji u državu i svijetu, građani raspituju i radije opredjeljuju za inozemne destinacije.

S obzirom na to da je najavljeno ukidanje mjera samoizolacije pri prelasku hrvatske granice od sutra, Brčaci i građani BiH će imati više opcija za ovogodišnje ljetovanje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi

Povezani članci

Back to top button
Close