RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Zbog sušnog razdoblja intenzivirano zalijevanje biljnog materijala

Uslijed dužeg sušnog razdoblja i ekstremno visokih temperatura, Pododjel za ceste i parkove pri Odjelu za javne poslove Vlade, uz redovno provođenje mjera njege biljnog materijala na području Distrikta, povećao je kapacitet njihovog zalijevanja, kako bi se fundus zelenila Brčko distrikta što bolje očuvao.

Ekspert za javne zelene površine u ovom Pododjelu, Ešef Pamukčić, kaže kako su iz ovog razloga u posljednja tri mjeseca bili prinuđeni udvostručiti broj ponavljanja zalijevanja biljnog materijala, odnosno cvijeća, trajnica, kultivara, grmova i drveća.

On je dodao kako će obnavljanje uništenog fundusa, ali i sadnja novoga, biti realizirana u jesenskom razdoblju.

Pored toga, trenutno se radi i na okopavanju i plijevljenju biljaka, orezivanju potencijalno opasnih grana te na redovnom košenju zelenih površina koje se prostiru na oko 300.000 kvadratnih metara.

Održavanje javnih zelenih površina vrši se na osnovu plana i programa održavanja koje na prijedlog Odjela i Pododjela donosi Vlada Brčko distrikta, a održava JP „Komunalno“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U tijeku je završna faza na mini obilaznici Čardaklije

Gorana Antić

Brčko: Odjel za javne poslove u ovoj godini planira realizaciju projekata u niskogradnji za 30% više u odnosu na prethodnu godinu

Gorana Antić

Brčko: Radovi na Gradskom stadionu uveliko kasne

Gorana Antić