RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Čestitka gradonačelnika i dogradonačelnika povodom 1. maja – Praznika rada

Svim građanima Brčko distrikta Bosne i Hercegovine čestitamo Prvi maj – Međunarodni praznik rada, podsjećajući vas na važnu simboliku koju nosi ovaj datum: Borbu za radnička prava i izraz radničke solidarnosti.

Svjesni smo da veliki broj građana u današnjici ne može da ostvari jedno od svojih najvažnijih prava, a to je pravo na rad i zbog toga nas ovaj datum podstiče i opominje da ulažemo najviše napore u svrhu mijenjanja takvog stanja.

Znamo da je socijalni dijalog ključ kojim možemo ostvariti nastojanja da omogućimo radnicima upražnjavanje svojih prava koja su im garantovana najvišim državnim i međunarodnim aktima. Zajedničkim i konstantnim dijalogom sa sindikatima želimo osnažiti radnička prava i time pridonijeti sveukupnom zadovoljstvu građana u Brčko distriktu BiH.

Vlada Brčko distrikta BiH opredijeljena je da razvija pozitivan poslovni ambijent na području Distrikta podržavanjem poslovnih inicijativa, dodjelom podsticaja te pružanjem podrške mladima u zapošljavanju kroz različite programe, kako bi naša lokalna zajednica bila primjer uspješnosti i kvalitetnog života svih građana.

Uz iskrene čestitke, svim građanima Distrikta želimo da u dobrom raspoloženju provedu predstojeći Praznik rada.

 

Zamjenik gradonačelnika                                                      Gradonačelnik

Anto Domić                                                                           Esed Kadrić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.