Brčko

Čestitka udruženja “Stećak” povodom Dana državnosti BiH

Udruženje građana “Stećak” Brčko distrikt Bosne i Hercegovine posljednjih pet godina tradicionalno obilježava 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine, kao i 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Naše svečane akademije i prateći program povodom ovih dvaju datuma nosioci su osjećaja pripadnosti našoj domovini Bosni i Hercegovini.

Postoje različiti načini isticanja svoje ljubavi prema domovini. Neki su nominalni, dok drugi zahtijevaju suštinsko shvaćanje onoga što se zapravo voli i prema čemu čovjek osjeća privrženost. Virus COVID-19 postavio je pred Udruženje upravo ovo pitanje.

Država nije linija na karti. Država su ljudi koji dijele jedan životni prostor i uzajamnim snagama pokušavaju da ga učine boljim mjestom za one što dolaze poslije njih. Dan državnosti ne slavi linije i pojedince – on slavi sve nas koji, usprkos svemu, vjeruju da mogu ovaj naš prostor učiniti boljim mjestom. Dan državnosti slavi želju da prostor koji dijelimo doživimo kao svoj.

Ove godine smo odlučili da upravo te ljude ne dovodimo u opasnost. Planirani sadržaji su igrom okolnosti otkazani, što ne znači da nemamo želju unijeti dašak svečanosti u naš grad. Naši članovi su tako pripremili jednu čestitku povodom Dana državnosti u želji da nam Brčko osvane u svečanom ruhu. Nadamo se da ćemo u budućnosti ovaj datum dočekivati u Brčko distriktu kao što on zaslužuje da bude dočekan: kao praznik, kao neradni dan, i kao slavlje naše domovine. Budimo odgovorni i čuvajmo naše najosjetljivije članove društva.

Ispred udruženja „Stećak“ Brčko,

Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!