RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Četiri konkursa za nedostajuće pozicije u Osnovnoj muzičkoj školi Brčko

U Osnovnoj muzičkoj školi Brčko Distrikta trenutno su pri kraju procedure za četiri javna konkursa za nedostajuće pozicije u Osnovnoj muzičkoj školi Brčko Distrikta i to za profesore klavira, gitare, violine i solfeđa, saznali smo od direktora škole, Fikreta Piskavice.

Piskavica je kazao da, dok se ne okonča konkursna procedura za nedostajući kadar, nastavu izvode profesori angažovani putem ugovora o djelu, uz napomenu da u penziju do kraja godine odlazi profesorica solfeđa.

Osnovna Muzička škola Brčko trenutno broji oko 160 đaka od 1. do 6. razreda koji pohađaju šest odsjeka i to harmonika, klavir, violina, gitara, flauta i solo – pjevanje.

I ove godine zabilježen je povećan upis đaka u brčansku Muzičku školu jer se za upis prijavilo 80, a primljeno je 50 đaka.

To je ponovno pokrenulo ideju za otvaranjem jednog pripremnog odjeljenja u ovoj brčanskoj školi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.