RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Челници брчанске Скупштине у посјети Горњем Брезику

Ђорђа Којић, предсједник Скупштине Брчко дистрикта данас је, заједно са потпредсједником Адемом Рибићем, посјетио мјесну заједницу Горњи Брезик гдје су при крају радови на изградњи тротоара у дужини од око 2.000 метара.

Пјешачка стаза која је, до сада, изграђена у дужини од око 1.600 метара повезиваће Горњи и Доњи Брезик, а вриједност пројекта је око 80. 000 марака обезбијеђених из буџета дистрикта из 2013. године.

Изражавајући задовољство урађеним, предсједник Којић је рекао да, износ новца обезбијеђен за изградњу овог и других пјешачких стаза у Брчком и насељима дистрикта, није велики. Међутим, изразио је очекивање да ће се започети и са пројектима у које ће се уложити много више новца.

Славко Кикић, члан Савјета ове мјесне заједнице каже да је нова пјешачка стаза од великог значаја за мјештане, а посебно из разлога безбједности дјеце и ученика.

„Тротоар ће се протезати уз пут до мјесне школе који је веома узак, те ће се, на тај, начин, повећати безбједност ученика што је од веома великог значаја“, рекао је Кикић.

Према ријечима Жељка Антића, посланика у брчанској Скупштини и мјештанина Горњег Брезика, евидентно је задовољство становника издвајањем новца за пројекте у овом насељу, али не и реализацијом пројеката за које је новац већ одобрен.

„Имамо још 15 пројеката чија реализација није у потпуности започела. Неки од њих су изградња фудбалског стадиона, асфалтирање пет споредних макадамских путева, затим реконструкција дијела нисконапонске мреже и други. Настојаћемо да се, у будућности, убрза реализација ових пројеката“, рекао је Антић.

Он је такође напоменуо да 25 одсто обилазнице око Брчког пролази кроз Горњи Брезик што ће, када буде завршено, како сматра, допринијети развоју мјесне заједнице.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.