RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Честитка поводом Mеђународног дана слободе медија

Поводом Међународног дана слободе медија, свим новинарима, редакцијама, уредништвима, медијским радницима и информативним кућама у штампаним и електронским медијима и удружењима новинара у Републици Српској и Босни и Херцеговини, честитам Међународни дан слободе медија, са жељом да још боље, одговорније и професионалније раде овај друштвено одговоран и важан посао, без утицаја и притиска политичких, економских или других центара формалне и неформалне моћи.

Непристрасним и независним извјештавањем формира се права слика о Републици Српској и њеним грађанима, слика коју шаљемо у свијет и по којој нас препознају. Истина, као крајњи циљ информисања јавности, мора бити једини мотив свих оних који свој новинарски посао обављају професионално. Због тога је свака цензура, свака пријетња или притисак, неприхватљив, и чини велики корак уназад.

Медији су огледало друштва и слика јавности, али и покретач друштвених промјена. У томе је шанса медија да заједно са другим актерима демократског друштва обликују бољу будућност за све.

 

Предсједник

Петар Ђокић

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.