RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Čim prije u Distriktu realizovati razvojni projekat težak pola milijarde maraka

Međunarodna privredna korporacija „Studen i Co“, koja u Brčkom rukovodi „Žitoprometom”, fabrikom ulja „Bimal“ i šećeranom spremna je, u narednih pet godina, na područje Distrikta investirati više od pola milijarde maraka u razvoj privrednih i turističko- sportskih potencijala.

“Ključna polazna osnova je da vlasti Distrikta, do kraja godine, stvore sve zakonsko-operativne pretpostavke za pomenuta investiranja, kako bi već sa startom građevinske sezone iduće godine krenuli najkonkretniji radovi na terenu“, rekao je, nakon jučerašnjeg sastanka sa čelnicima ovdašnje vlasti, predsjednik Uprave korporacije. Ilija Studen.

Brčanske vlasti, istaknuto je na sastanku, rado prihvataju ovu biznis inicijativu i spremne su učiniti sve kako bi, čim priije, otpočela realizacija.

„U ovom smislu dogovorili smo da dalje intenziviramo razgovore s ciljem potpisivanja Memoranduma u kojem bi tačno razradili i proveli, prije svega, naše obaveze koje se tiču prilagođavanja zakonske regulative. Memorandum bi trebao biti potpisan u septembru, a od tada, po hitnom postupku, realizovane sve obaveze koje preuzmemo“, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta, Siniša Milić.

Inače, jučerašnjem sastanku, pored Milića, prisustvovali su i predsjednik Skupštine Distrikta, Esed Kadrić, te šef Odjeljenja za privredu brčanske Vlade, Pero Gudeljević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Milorad Dodik posjetio Tvornicu ulja Bimal u Brčkom

Mirsad Arnautović

BIMAL: Konkurs za poziciju Službenik opštih poslova

Radio Brčko

BIMAL stabilan u prvoj polovini 2019.

Radio Brčko