RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Dan korpusa obilježen i u Brčkom

Koordinacija boračkih organizacija Armije Republike BiH za Distrikt, učenjem fatihe i minutom ćutanja, te polaganjem cvijeća na Centralnom spomeniku u središtu Brčkog, obilježila je danas godišnjicu formiranja II Korpusa ARBiH, u čijem sastavu je djelovala i 215. Viteška motorizovana briogada Brčko.

«Drugi korpus bio je najbrojniji u okviru ARBiH, a uz najviše žrtava, odbranio je, i geografski, najveći dio naše zemlje. Upravo i zbog tih činjenica, i na ovaj način, želimo ukazati na herojski doprinos boraca II Korpusa u odbrani BiH, te još jednom podcrtati potrebu rješavanja, ekonomski, veoma teškog položaja u kojem se i danas nalaze, prije svega, demobilisani borci. Popraviti upravo njihov položaj, to je zadatak koji moramo kvalitetnije i brže rješavati», rekao je, ovom prilikom, ministar za boračka pitanja Vlade Tuzlanskog kantona, Enes Gegić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.