RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Данас је Свјетски дан радија

Данас је Свјетски  дан радија, а обиљежавамо га у знак сјећања на 1946. годину када је основан радио Уједињених нација, а прогласио га је УНЕСЦО на приједлог Шпанске  радијске академије. Циљ Свјетског дана радија је подизање свијести јавности и медијима о самој вриједности радија, те приступу информацијама путем радија.

“Радио Брчко” у нашем граду егзистира више од пола вијека, односно скоро шездесет година, а упркос распрострањености нових интернетских комуникационих платформи, радио и даље допире до најшире публике и слушалаца.

Нити један нови медиј није уништио претходни. Тако је и наш радио преживио све турбуленције нових медија. Остао је жив, и то врло жив.

Данас у Босни и Херцеговини егзистира 149 радио станица, од тога 61 јавних и 78 приватних, три радијска јавна сервиса (БХ радио 1, Радио РС, Радио Федерације БиХ). На средњим таласима емитовања постоје четири радио станице, а непрофитне организације у БиХ посједују три радио станице.

Овогодишња тема Свјетског дана радија је „Дијалог, толеранција и мир”. Тај је мото заправо дефиниција онога што радиостанице и раде, а то је информисање, едуковање и повезивање слушалаца, те подстицање на позитиван дијалог између различитих страна и окружења.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Честитка православним вјерницима поводом Бадњег дана

Radio Brčko

Budite uz novogodišnji program “Radio Brčkog” – očekuju vas i novogodišnji pokloni

Radio Brčko

Честитка “Радио Брчког” поводом православног Божића

Radio Brčko