RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Delegacija Malog Lošinja na sajmu Brčkom

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić je protekle sedmice, nastavljajući ranije uspostavljenu saradnju, na poziv predstavnika grada Cresa, boravio u radnoj posjeti ovom dijelu Republike Hrvatske.

Najznačajniji tematski razgovori vođeni su sa gradonačelnicom Malog Lošinja Anitom Kučić, a ticali su se razmjene iskustava u oblasti turizma, te mogućnosti plasmana, proizvoda prije svega male privrede iz Distrikta, za vrijeme turističke sezone.

«Veoma nam je značajno čuti iskustva u unapređivanju turizma uopšte, jer je Mali Lošinj, sa milion noćenja u ovoj sezoni, jedan od rekordera u Hrvatskoj. Svakako da je otvorena i mogućnost plasmana proizvoda sa područja Distrikta, prije svega, u segmentu zdrave hrane, ponajprije prirodnih sokova i meda u tamošnje ugostiteljske objekte», rekao je gradonačelnik Milić.

Detalji pomenute saradnje biće razrađeni u direktnim razgovorima privrednika iz dvije sredine, koji su dogovoreni već narednog mjeseca, odnosno tokom trajanja Međunarodnog privrednog sajma u Brčkom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vlada dala mišljenje o dostavljenim amandmanima na novi Zakon o radu

Mirsad Arnautović

Ministar Košarac u radnoj posjeti Brčko distriktu

Mirsad Arnautović

Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika povodom Nove godine

Radio Brčko