RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Desetine evakuisanih u sali Gimnazije

U Sportskoj sali Brčanske Gimnazije u kojoj se nalazi prihvatni centar za evakuisane osobe sa poplavljenih područja u svakom trenutku se nalazi namanje 60 do 70 evakuisanih  osoba.

Tokom cijelog dana kroz ovaj prostor je prošlo preko 200 evakuisanih osoba iz Vučilovca,Krepšića,Gunje i drugih područja ali je velika većina njih nakon toga otišla kod svojih porodica i rodbine   u Brčkom.

Svim evakuisanim licima koja se i sad nalaze u sali Gimnazije pruža se svaka vrsta pomoći od medicinske ,do vode, hrane i odjeće.

Uprkos tome apelujemo na sve naše sugrađane da pokažu solidarnost i humanost te ukoliko imaju prostora pruže smještaj ovim licima u svom domu.

MAKEDONSKA POMOC 2 MAKEDONSKA POMOC 1

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.