RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Дигитално насиље тема радионице одржане у Брчком

У Омладинском центру у Брчком синоћ је одржана прва радионица која се тиче вршњачког насиља у дигиталном окружењу намијењена ученицима и родитељима коју је организовало Удружење грађана „Трка за живот“ уз финансијску подршку Владе дистрикта Брчко.

Боро Илић, предсједник Удружења “Трка за живот” каже да је планирано укупно 12 радионица које ће бити одржане о теми дигиталног насиља које је све присутније међу младим који често тога нису ни свјесни.

„Предавачи на 10 радионица биће дипломирани педагози и психолози, док ће на двије радионице предавати полицијски стручњаци који се баве овом тематиком“, појаснио је Илић.

Организатори истичу да данашњи живот у доба технолошке еволуције и убрзаног начина живота поставља пред нас нове изазове укључујући и проблем вршњачког насиља у дигиталном окружењу.

„Оно што смо сазнали од учитеља и наставника припремајући овај пројекат, дигитално насиље је највише присутно на друштвеним мрежама као што је Тик ток, Фејсбук, а посебно у групама које дјеца сама праве и у којима једни другима пишу често погрдно и увредљиво“, појаснио је Илић.

Како је рекао планиране радионице ће се реализовати у периоду од мјесец дана, односно од 16. новембра до 16. децембра, а о терминима њиховог одржавања грађани ће бити благовремено информисани.

„Образовање ствара повјерење, повјерење ствара наду, нада ствара мир. Зато ћемо тему вршњачког насиља обрадити у више сегмената и кроз више радионица“, наводи Боро Илић из Удружења „Трка за живот“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.