RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Do sada najkvalitetniji Zakon o podsticanju privrede Distrikta

Ulazakom u Skupštinsku proceduru Zakona o podsticajima u privredi, otvorena je mogućnost da, ove godine, na snagu stupi, kako tvrde predlagači, do sada najkompletniji Zakon o podsticajima  u privredi koji uključuje sva pozitivna iskustva za jačanje brčanske privrede.

«Ovo je zasigurno do sada najkvalitetnij Zakon jer je i inovativan te obuhvata do sada nepostojeće segmente podsticaja za certificiranje preduzeća, zatim dodatne stimulanse prilikom zapošljavanja lica sa srednjom višom i visokom stručnom spremom, te posebna izdvajanja iz budžeta za investiranje u razvoj preduzeća» rekao je šef resornog odjeljenja brčanske Vlade Damir Bulčević.

S obzirom da je Nacrt već ranije usaglašen sa predstavnicima Uduženja, te Privredno-socijalnim savjetom, vjeruju u Vladi Distrikta, da će njegova primjena ovog zakona imati pozitivnog odraza na opštu  privrednu sliku Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.