RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoStranačke aktivnosti

Додик присуствао слављу у Брчком за 500 жена

„СНСД je озбиљна друштвено-политичка снага у којој има 90.000 жена“, рекао је предсједник Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Милорад Додик синоћ на прослави Осмог марта у Брчком.

Он је додао да овакве прославе показују да је СНСД велика породица у којој значајну улогу имају жене.

„Свим женама честитам Осми март. Жена има специфичну улогу у нашем друштву. Оне које раде, које се враћају породици сваки дан, имају далеко теже обавезе него мушкараци. Имам позитивна искуства у професионалном раду са женама на функцијама“, рекао је Додик.

Актив жена СНСД-а Брчко, на челу са предсједницом Слободанком Ћурчић синоћ је организовао традиционално осмомартовско дружење за око 500 чланица и симпатизерки СНСД-а.

„Мало је политичких организација као СНСД, у којима су жене доминантне и у којима се оне уважавају и поштују. Из године у годину наш је Актив све јачи. Свака од вас је посебна и чини нас оваквим какве јесмо, увијек на окупу“, поручила је Слободанка Ћурчић.

Слављу су присуствовали и посланик у Парламентарној скупштини БиХ Сања Вулић, предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић, посланик у Скупштини дистрикта Брчко Срђан Блажић те предсједник Актива младих ОО СНСД-а Брчко Љубомир Нишић.

Пресједник Општинског одбора СНСД-а у Брчком Синиша Милић истакао је да је СНСД једна велика породица.

„Ми смо улогу коју жена има у традиционалној породици пренијели и у странци. Половина чланова СНСД-а су жене, а многе од њих су на истакнутим позицијама. Очекујемо још већи број чланица. Сигурни смо да оне својим разумијевањем политике могу дати велики допринос у креирању и реализацији политика СНСД-а“, рекао је Милић.

Он је истакао да је сигуран да ће и на наредним изборима ова странка показати своју снагу, захваљујући, између осталог, и подршци жена.

Синоћно вече било је и хуманитарног карактера. Прикупљена су новчана средства за помоћ у лијечењу двогодишње Милице Илић из Брчког.

Related posts

Migranstka kriza: Može li BiH zatvoriti granice?

Radio Brčko

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas sa Lavrovom, sutra sa Putinom

Radio Brčko

Додик: Срби не доживљавају Оружане снаге БиХ као своје

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!