RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Domaćin osvojio Petnaestu međunarodnu klubsku regatu „Savski cvijet 2019“

Kajak kanu klub „Hariz Suljić“ Brčko uvjerljivo je osvojio XV Međunarodnu klupsku regatu „Savski cvijet 2019“ sa sigurnih 306 bodova. Za pobjedničku ekipu osvojene su 23 zlatne, 14 srebrenih i 8 brončanih medalja kao i pobjednički pokal.

Na drugom mjestu je KKK „Premium“ iz Broda sa 131 bodom, 3. KKK „Jajce“ 88, 4. KKK „ Drina“ Zvornik 82, 5. KRK „Maglaj“ 70, 6. KKK „Zaveslaj“ Brčko 53 sa osvojenim zlatom, srebrom i broncom, 7. KKK „Belišće“ 42, 8. KKK „Doboj – Istok“ 38 bodova.

Održano je 29 utrka u kajaku i kanuu za seniore, seniorke, juniorke i juniore,mlađe juniorke i juniore, mlađe kadete i kadetkinje na 500 i 200 m bodovanih utrka, dok 29 utrka K-2 200 m MIX nije bodovana. Takmičari ističu da je gostoprimstvo domaćina bilo odlično posebno ekipa „Doboj – Istok“ koja je stigla na noćenje pod šatorima, ali su zbog nevremena smješteni u prostorije Kajakaškog doma.

Regata je održana u sklopu Kulturno –zabavno-sportske manifestacije „Brčansko ljeto – Savski cvijet 2019“ u suradnji sa Vladom Brčko distrikta BiH.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.