RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

“Domovina u srcu” postavljena u zgradi Islahijeta

„Domovina u srcu“ naziv je sinoć otvorene izložbe o istorijskom putu Bosne od srednjeg vijeka do posljednjeg ratnog perioda, koju je u organizaciji Muzeja Oružanih snaga BiH, a u povodu 27. Godišnjice 108-215 Viteške motorizovane brigade Brčko, organizovala Koordinacija boračkih udruženja ARBIH za Distrikt.

“Postavka je samo dio arhivske građe kojom raspolaže muzej u kasarni Dubrave, a obogaćena je izloženim ratnim zastavama, potom eksponatima naoružanja kao i dokumentacionom foto i video građom“, rekao je prilikom otvaranja izložbe major II Pješadijskog puka Oružanih snaga BiH Almir Kuluglić.

U ime Koordinacije boračkih udruženja ARBIH za Distrikt, Fahrudin Džanić je naglasio da je primarni cilj izložbe osigurati mladim naraštajima upoznavanje sa istorijskim činjenicama, koje se ne izučavaju u školskim programima.

Izložbu je inače otvorenom proglasio predsjednik brčanske Skupštine Esed Kadrić, uz poziv posebno mladima da izložbu, koja ostaje otvorena do 20 maja, obavezno posjete, pretvarajući boravak u zgradi Islahijeta u nesvakidašnji čas istorije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.