RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Dva policijska tima proteklih sati evakuirala 21 osobu s područja Krepšića

Policija distrikta Brčko prati situaciju i djeluje na poplavljenom području distrikta Brčko.Prema riječima Halida Emkića glasnogovornika Policije distrikta Brčko voda se na području distrikta   postupno povlači.

Ono što zabrinjava je nadolazak vode u Krepšić i Vučilovac te okolna sela, i mi smo u proteklom razdoblju angažirali cjelokupan sastav Policije i mobilizirali policijske službenike koji su na terenu , navodi Emkić.

U stožeru Civilne zaštite angažirani su policijski službenici koji su krenuli u spašavanje stanovništva na području Krepšića.

Dva su policijska tima za podršku , s tog područja u proteklih nekoliko sati evakuirali 21 osobu, a prije svega radi se o ženama i djeci, navodi Emkić.

Policijski službenici su također angažirani na prometnicama gdje vozače pokušavaju uputiti na siguran prolaz do odredišta, kako na području grada , tako i na okolnih mjesta.

U okviru Policije djeluje i formirani policijski stožer koji koordinira s polocijskim aktivnostima na terenu i pristigle podatke s terena obrađuje , nakon čega se izdaju konkretne naredbe policijskim službenicima na terenu, istakao je još Halid Emkić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.