Brčko

Економски факултет Брчко: Четврти уписни рок завршава сутра

На Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву у Брчком ове године ће на први циклус  студија бити уписано 57 студената од којих 45 студената који се финнансирају из буџета, 10 самофинансирајућих и два страна држављанина, каже проф. др Лејла Терзић, продекан за наставу и студентска питања на овом факултету.

Према њеним ријечима, на другом циклусу студија биће уписана 24 студента, од тога 11 студената на смјер финансијски и банкарски менаџмент и 13 на смјер маркетинг и менаџмент. На другом циклусу студија 15 студенатра ће се финсирати из буџета.

Проф.др Лејла Терзић

Професор Лејла Терзић каже да се на Економском факултету у Брчком сутра завршава четврти уписни рок, а право на полагање пријемног испита имају сви кандидати са завршеном четворогодишњом средњом школом. Рангирање се врши на основу успјеха у средњој школи и резултата пријемног испита.

Пријамни испит се полаже из два од четири понуђена предмета: математике, социологије, инфрматике и економике предузећа.

„На првој и другој години студија се изучавају заједнички наставни предмети, док се студенти након стицања услова за упис у трећу годину студија опредјељују на један од смјерова-смјер рачуноводство и финансије или менаџмент“, каже професор Терзић.

Нова школска година почиње четвртог октобра на класичан начин уз присуствоо студената, професора и асистената уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Економски факултет у Брчком ове године обиљежава и свој јубилеј – 45 година постојања и он је од свог оснивања до данас веома успјешно повезивао и усклађивао захтјеве високошколског образовања идући у корак са најсавременијим достигнућима економске науке.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!