Brčko

Fontana Mladosti Seada Ekmečića na starom mjestu u centru grada

Rok završetka radova 120 dana

Fondacija Ekmečić objavila je da su počeli radovi na izmještanju fontane Mladosti – Ribice autora Seada Ekmečića na novoj lokaciji. Rekonstrukcija fontane financira se iz proračuna Distrikta s rokom završetka  od 120 dana.

Izgradnju fontane operativno vodi Odel za javne poslove koje je formiralo nadzorni tim pod vodstvom koordinatora dipl.ing. Adnana Skenderovića, koji i najavljuje početak radova sa stabilizacijom vremenskih uvjeta.

„Lokacija nove fontane je sadašnja zelena površina u centralnom dijelu pješačke zone između pekare Klas i BH Pošte. Novi objekat čini korito-bazen fontane sa podzemnom prostorijom za smještaj tehnike fontane,“  kaže šef Odjela za javne poslove Sabrija Jašarević, ističući da je ugovorena vrijednost  o izvođenju radova s poduzećem iz Bijeljine preko 282.000 maraka.

Upravljanje fontanom, točnije pumpama i rasvjetom, predviđeno je suvremenom sofisticiranom tehnologijom.

Jedan od inicijatora pokretanja ovog projekta, još 2005. godine je Brčak Alosman Ahmetović, koji se prisjeća  izvornog oblika fontane, koja je služila i kao mjesto okupljanja omladine.

U narednom videu poslušajte razgovor s Ahmetovićem koji je danas gostovao u našem studiju.

Fontana Mladosti nekada

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button