RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Gradonačelik Brčkog Esed Kadrić čestitao Svjetski dan slobode medija

Freedom of Press

Svim novinarima, urednicima i ostalim medijskim radnicima te udruženjima novinara čestitam 3. maj – Svjetski dan slobode medija. Ovaj datum je prilika da pošaljemo poruku o važnosti podizanja svijesti o medijskim slobodama i njezinim temeljnim načelima. Radnici u medijima obavljaju izuzetno društveno odgovoran i značajan posao koji nije uvijek dovoljno cijenjen.

Kao gradonačelnik lokalne zajednice koja svoje principe djelovanja temelji na demokratskom društvu želim svim medijskim radnicima što manje pritisaka u radu te više prilike za slobodu izražavanja, istinitih i pravovremenih informacija. Sve ovo doprinosi i radu Vlade Brčko distrikta BiH, stoga koristim priliku da iskažem zahvalnost svim medijima koji su upravo na ovakav profesionalan način izvještavali i time pomogli naš rad, naročito tokom protekle godine u kojoj se zajednički borimo sa korona virusom.

GRADONAČELNIK

Esed Kadrić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.