RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Gradonačelnik Domić čestitao Svjetski dan Roma

Povodom Međunarodnog dana Roma gradonačelnik Brčko distrikta dr Anto Domić upućuje iskrene čestitke pripadnicima ovog naroda na području Brčko distrikta BiH. Posebnu pažnju skrenuo je na potrebu unapređenja njihovog položaja u društvenoj zajednici.

Gradonačelnik je iskazao želju da se ova populacija u budućem periodu još više integriše u društvo, naročito u obrazovnom sistemu i procesu zapošljavanja jer su najveći problemi Roma i dalje diskriminacija i problem predrasuda.

Vlada Brčko distrikta BiH je već provela nekoliko projekata u vezi sa stambenim zbrinjavanjem Roma što će u budućnosti doprinijeti u ostvarivanju njihovih manjinskih prava i poboljšanju njihovog ukupnog socijalnog statusa uključujući obrazovanje, zdravstvenu njegu i uslove stanovanja, ali i očuvanje bogate tradicije i kulture Roma.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.