RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Gradonačelnik Domić sastao se sa predstavnicom Evropske komisije

Gradonačelnik Brčko Distrikta dr. Anto Domić danas je sa predstavnicom Ureda Europskog povjerenstva u Brčkom Natašom Malinić održao radni sastanak na kojemu ju je upoznao sa trenutačnom situacijom u Distriktu kada su u pitanju poplavljena područja. S ciljem što učinkovitijeg i adekvatnijeg djelovanja, nakon radnog sastanka uslijedio je i obilazak Mjesnih zajednica Krepšić, Drenava i Marković Polje.

Gradonačelnik je istaknuo da je predstavnicu Europskog povjerenstva interesirao način na koji je u Brčko Distriktu rješen problem oticanja nakupljene vode koja se izlila iz rijeke Save na prostoru Kopanica, odnosno intervencija koja je učinjena da bi se omogućio protok vode u rijeku Tinju.

“Imali smo prigodu da se na licu mjesta uvjerimo u mjere koje higijensko-epidemiološke službe Brčko Distrikta poduzimanju s ciljem preveniranja pojave zaraznih bolesti bilo koje vrste”, kazao je gradonačelnik Domić

Europsko povjerenstvo također je zainteresirano za način uklanjanja mrtve stoke, kao i o obimu štete koja je nastala kao posljedica obilnih padalina.

“Razgovaralo se i o tome kako se organizirao sustav obrane od poplava u slivu rijeke Save i što bi to po našem mišljenu bilo najbolje uraditi da se preveniraju ovakve pojave. Isto tako se razgovaralo o koordinaciji između mnoštva timova koji su stigli iz Europske Unije, koji pomažu u različitim aspektima i pružaju pomoć čitavoj ovoj regiji, a locirani su na prostoru Posavine”, objasnio je gradonačelnik Distrikta.

Izvor:Vlada Brčko distrikta BiH

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.