RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Gradonačelnik i dogradonačelnik Brčko distrikta uputili čestitku maturantima

Poštovani maturanti!

Svim maturantima srednjih škola u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine upućujemo najiskrenije čestitke povodom uspješnog završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Onoga trenutka kad ste završili ovaj stupanj obrazovanja, dragi maturanti, praktično ste zakoračili u svijet odraslih i pred vama stoji mnoštvo izazova.

Vjerujemo da ste zajedničkim naporima s vašim profesorima, vašim roditeljima te prijateljicama i prijateljima iz školskih klupa u proteklim srednjoškolskim danima stekli dovoljno znanja i vještina da, potkovani znanjem i samopouzdanjem, samouvjereno krenete dalje u život kao odrasli ljudi.

Kao i sve generacije prije vas, dragi naši maturanti, vjerujemo da nikada nećete zaboraviti te divne školske dane, lijepe i manje lijepe trenutke učeničkog druženja.

Vama koji ćete nastaviti dalje školovanje želimo da upišete željene fakultete, a onima koji će potražiti posao želimo da do radnog mjesta na kojem će se moći u potpunosti ostvariti, dođu što prije.

Svim brčanskim maturantima želimo da svoju budućnost grade u svom gradu gdje su se rodili, gdje su se školovali i stekli prijatelje za cijeli život. Sve ono što rade i grade sadašnje generacije u Brčko distriktu BiH samo će tako imati puni smisao i značaj.

DOGRADONAČELNIK                                                                      GRADONAČELNIK

Anto Domić                                                                                      Esed Kadrić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.