RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Gradonačelnik primio organizatore međunarodnog festivala „Sudžuka fest“

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić danas je u zgradi Vijećnice primio organizatore prvog međunarodnog festivala sudžuke u Brčkom pod nazivom „Sudžuka fest“.

U razgovoru s organizatorima gradonačelnik je podržao ovu manifestaciju. On je najavio da će pomoći u afirmaciji ovog festivala i istakao da se nada da će festival prerasti u tradiciju.

„Mnogo me raduje ovaj potez i vidjet ćemo koje su dodatne mogućnosti da se podrži ovaj projekat. Nadam se da će ovo postati i tradicionalni festival jer Distrikt ima proizvođače sudžuke u kojima postoji veliki potencijal“, kazao je Kadrić.

Koordinator „Voćnog kluba“ Brčko distrikta BiH Savo Lukić kazao je da Brčko zaslužuje da dobije jedan ovakav festival i da mu je drago što su gradonačelnik Brčko distrikta BiH i Vlada prepoznali napor organizatora.

On je naglasio da se prvi međunarodni festival sudžuke organizuje s ciljem unapređenja kvaliteta sudžuke.

„Mi danas imamo pedesetak uzoraka iz BiH, Srbije i Hrvatske gdje ćemo vidjeti šta se sada trenutno nalazi na tržištu. Također, mi ćemo danas imati i ocjenjivanje sudžuke od strane dr. sc. Sabine Operte uz pomoć tima ocjenjivača. Nije bilo potrebno puno razmišljati za ovu ideju jer mi ovdje u Brčkom imamo veliku tradiciju kada je u pitanju proizvodnja sudžuke posebno još kada znamo da je ovdje bila jedna vrlo ozbiljna prerađivačka mesna industrija s vrhunskim kvalitetom“, kazao je Lukić.

Organizator prvog međunarodnog festivala sudžuke „Sudžuka fest“ je „Voćni klub“ Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Пријем за рукометаше “Јединства 2015”

Radio Brčko

Gradonačelnik primio organizatore i sudionike Međunarodnog teniskog turnira „Prohema“ Brčko

Radio Brčko

Predsjednik Skupštine najavio inicijativu za izmjenu Zakona o fiskalizaciji

Radio Brčko