RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Градоначелник Кадрић са члановима Владе обишао мјесто трагедије

Градоначеник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Есед Кадрић посјетио је, заједно са члановима Владе, брчанско насеље Суљагића Сокак, гдје се јуче у јутарњим сатима догодио пожар у коме је шест становника Дистрикта трагично изгубило живот док се остали повријеђени налазе на болничком лијечењу, а једно је превезено на Универзитетски клинички центар Тузла због тешких тјелесних повреда.

Градоначелник Кадрић је у разговору са представницима Полиције Брчко дистрикта БиХ, Одјељења за здравство и остале услуге, Пододјељења за социјалну заштиту, Одјељења за избјеглице и расељена лица као и са представницима Црвеног крста Брчко дистрикта БиХ тражио хитно збрињавање преживјелих чланова породице, те су одмах предузете активности за њихов привремени смјештај.

„Ово је трагедија какву не памтимо у Дистрикту. Дошли смо да се постарамо о повријеђенима. Влада Дистрикта ће журно донијети одлуке о збрињавању преживјелих и обнови стамбеног објекта. Сви грађани Дистрикта суосјећају са овом породицом, јако смо потресени и осјећамо велику тугу и бол“, казао је Кадрић.

Међу повријеђенима има и дјеце са којима се градоначелник сусрео током обиласка Дневног центра који пружа стручну подршку дјеци ромске популације. „Јучер сам посјетио ове малишане, разговарао с њима неслутећи да ће неки од њих током ноћи проћи страшну трагедију изазвану пожаром“, рекао је Кадрић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Kadrić: Izbori vrhovna instanca demokratije

Mirsad Arnautović

Brčko: Gradonačelnik upriličio prijem povodom 71. godišnjice od osnivanja Osnovne muzičke škole

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Počeo 16. Međunarodni Bajramski turnir u malom nogometu

Radio Brčko