RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
ArhivaBrčko

HDZ 1990 i HSS vide novu skupštinsku većinu u Distriktu sa tri Hrvata

Koalicija hrvatskih političkih stranaka HDZ 1990 i HSS- Braća Radić u Skupštini Brčko Distrikta, poručili su danas putem press- konferencije, da eventualnu novu skupštinsku većinu vide jedino sa tri predstavnika iz reda hrvatskog naroda.

„Mi od strane HDZ-a za ova tri mjeseca nikad ni jednog pokušaja razgovora nismo imali. Naša ruka je bila pružena za razgovor, dogovor, da vidimo mogu li se rješavati ti problemi, međutim niti jednom od strane HDZ-a nismo imali bilo kakav ozbiljan razgovor, bilo kakvu ozbiljnu ponudu. Oni se ponašaju previše neodgovorno da bi zastupali jedan narod i to su pokazali za ova tri mjeseca“, kazao je Tomislav Stjepanović, poslanik HDZ 1990 u Skupštini Brčko Distrikta.

Putem press- konferencije  iskazana je bojazan i odaslan stav da  će  i idući dani i mjeseci biti provedeni u politizaranju.

Stjepanović je ponovo zamolio HDZ da se ne dijele hrvatske pozicije, da se ne rasparčava ono što je godinama građeno kao interes hrvatskog naroda, jer to trajno može ostaviti probleme svim našim sugrađanima.

Nisu dobre ni najave čak nekog pokušaja izmjene Statuta u pravcu da se briše i taj garantirani minimum zastupljenosti svakog od tri konstitutivna naroda, još je rečeno na press- konferenciji HDZ 1990 i HSS Brčko Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.