Brčko

Supervizor Jonathan Mennuti boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Brčko distriktu

Novoimenovani prvi zamjenik visokog predstavnika/supervizor za Brčko distrikt Jonathan Mennuti boravio je danas u prvoj zvaničnoj posjeti Brčko distriktu tokom koje je razgovarao sa najvišim zvaničnicima izvršne i zakonodavne vlasti u Distriktu.

“Moja današnja posjeta je u cilju upoznavanja sa prioritetima u Brčko distriktu, te da s tim u vezi procijenim u kojim oblastima postoji potreba za većim angažmanom mene i mog ureda kako bi smo pomogli predstavnicima institucija Distrikta u daljem provođenju započetih ključnih reformi”, naglasio je supervizor Jonathan Mennuti.

On je naglasio da je Brčko distrikt izašao iz perioda stagnacije te da su u međuvremenu pokrenute značajne reforme i projekti koje imaju za cilj transparentno i odgovorno trošenje javnih sredstava, dobru upravu i odlučnu borbu protiv korupcije i sukoba interesa kako bi ova lokalna zajednica bila pozitivan primjer za druge u BiH.

“Današnju prvu posjetu novoimenovanog supervizora Jonathana Mennutija iskoristili smo da ga informišemo o svim važnim procesima koji su se vodili u Brčko distriktu a za čiji nastavak smo dobili njegovu punu podršku”, naglasio je Esed Kadrić, gradonačelnik Distrikta.

“Ta podrška će biti za sve pokrenute reformske procese kao i za velike infrastrukturne projekte, ali i političke teme koja se nameću ili su pred nama”, dodao je gradonačelnik Kadrić.

“Nastavak podrške od strane supervizora započetim velikim infrastrukturnim projektima je ključna kako bi njihova realizacija bila privedena kraju”, istakao je Anto Domić, dogradonačelnik Distrikta, navodeći tu između ostalog nastavak rješavanja investicija u “Luku”, rješavanje pitanje izgradnje mosta između Brčkog i Gunje, pitanje boljeg vodosnadbijevanja, upravljanja čvrstim otpadom i izlazak Distrikta na rijeku Savu.

“Podrška supervizora je bitna za sve procese u Brčko distriktu, no i ovdašnje institucije vlasti moraju preuzeti odlučnije korake da samostalno donose odluke koje su u interesu građana ove lokalne zajednice”, dodao je Siniša Milić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta.

Nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u Distriktu zajednički je konstatovano da će i novoimenovani supervizor nastaviti da pruža punu podršku istitucijama Distrikta i lokalnim strukturama vlasti u provođenju ključnih reformi kao i već ranije započetih infrastrukturnih projekata od opšteg interesa za građane Brčkog.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!