RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: I ove godine 12.000.000 maraka podsticaja u poljoprivredu

Poljoprivrednicima u Distriktu gotovo su u potpunosti isplaćeni podsticaji za prošlu godinu, a započeo je i prijem zahtjeva za 2019. i to po osnovu novousvojenog Pravilnika o podsticanju poljoprivredne proizvodnje.

„Od, budžetom, predviđenih 12.000.000 maraka, poljoprivrednicima, kao podsticaj za prošlu godinu, do ovog momenta, isplaćeno je 98 posto, odnosno 11.958.000 maraka“, rekao je šef resornog odjeljenja brčanske Vlade, Zoran Gajić.

Inače, nivo novčanih podsticaja, i za ovu godinu, biće približno identičan, a prijem zahtjeva, u skladu sa novousvojenim Pravilnikom, za oko 1.200 proizvođača i oko 5.000 pojedinačnih zahtjeva, za poljoprivredne kulture koje se podstiču, već je započeo.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Poljoprivrednicima prvi put kompletan iznos novca za podsticaje do kraja godine

Admir Kadrić

Brčko: Novac od podsticaja na računima poljoprivrednika od početka narednog mjeseca

Admir Kadrić

Kreće obećana isplata podsticaja za tekuću godinu poljoprivrednicima u Distriktu

Admir Kadrić