RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Isplate podsticaja i ove godine među prioritema rada Odjeljenja za poljoprivredu

Novoimenovani šef Odjeljenja za poljoprivredu u Vladi Brčko distrikta Perica Burgić je najavio da će i ove godine bez obzira na kadrovske promjene, u fokusu rada odjeljenja biti isplata podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju.

„Radit ću na tome zajedno sa Vladom i Skupštinom Brčko distrikta da sredstva za ove namjene budu obezbijeđena i isplaćena poljoprivrednicima što prije, kako bi podsticajnim sredstvima potpomogli svoju proizvodnju, te tako bili konkurentniji na tržištu“ istakao je Burgić.

On je najavio i da su započele aktivnosti na izradi novog Pravilnika o podsticaju koji će  jasnije i preciznije definisati neke odredbe koje su do sada stvarale nedoumice, odnosno bile tumačene na različite načine.

Bez obzira na sve rečeno Burgić je najavio da će u narednom periodu posebno insistitati na primjeni upravnog postupka i na tome da predati zahtjevi za podsticaj budu  obrađeni što prije a ne da se zadržavaju kao što je do sad bilo takvih slučajeva.

Na jednoj od posljednjih sjednica Vlade Brčko distrikta Perica Burgić je istakao da se ovo odjeljenje suočava sa nedostatkom uposlenih jer se određen broj službenika nalazi pod suspenijom ili je protiv njih podignuta optužnica.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Nacrt Pravilnika o podsticaju poljoprivredne proizvodnje dostavljen Vladi na usvajanje

Mirsad Arnautović

Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade pojačava nivo edukacija poljoprivrednih proizvodača Distrikta

Admir Kadrić

Brčko: Prijem zahtjeva za podsticanje poljoprivrede teče ustaljenom dinamikom

Admir Kadrić