RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoIzbori 2022

Izborna komisija u Brčkom objavila rezultate glasanja za Parlamentarnu skupštinu BiH

Izborna komisija Brčko distrikta je objavila prve nepotpune rezultate glasanja na proteklim Opštim izborima sa obrađenih 80% od 137 biračkih mjesta u Distriktu.

Najveći broj glasova za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske u Brčko distriktu je dobio SNSD i to 3.476, Srpska demokratska stranka je dobila 1.413 a PDP 1.374 glasa.

Za ovaj nivo vlasti, glasači sa Federalnim državljanstvom u Brčko distriktu su najviše glasova 3.005 dali Stranci demokratske akcije, HDZ-u sa drugim koalicionim strankama 2.034 te SDP-u 1.400 odnosno Demokratskoj fronti 1.223 glasa.

Prebrojavanje listića sa preostalih glasačkih mjesta nastavljeno je danas.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.