Brčko

Jasmina Pekić pobjednica Festivala “Dječja mašta može svašta”

Grand prix Festivala “Dječja masta može svašta” koji se ove godine održava pod motom „Djeca će pobijediti“ osvojila je Jasmina Pekić, učenica Pet osnovne škole, koja se predstavila skladbom Telefonijada, dok je prva nagrada pripala Robertu Mariću, učeniku Druge osnovne  škole Brčko distrikta BiH.

Stručni žiri u sastavu prof. dr. Dragica Panić, prof. Sanela Bešić Mujanović i prof. Lado Leš nije imao lagan zadatak. NO, na kraju odluka je pala na glazbenu interpretaciju u izvedbi Jasmine Pekić, inače prošlogodišnje prvonagrađene učesnice najznačajnijeg dječjeg Festivala Brčko ditrikta koji se održava u okviru 21. obljetnice Dana Brčko distrikta.

Prvo mjesto osvojio Robert Marić, učenik Druge Osnovne škole, dok su druge poziciji pripale Ani Balać (I OŠ)  i Amini Smajlović ( V OŠ), a treće Amini Omerović (II OŠ), Farisu Ferhatoviću ( IV OŠ)  i Lejli Kombić ( V OŠ). Osim ovih, dodijeljeno je više posbnih nagrada za interperetaciju i scenski nastup (Lana Jefimić – I OŠ ).

Svim nagrađenima učesnicima čestitao je i gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadric, koji je ovom prigodom podsjetio na sedamanaestogodišnju tradiciju Festivala “Dječja mašta može svašta”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button