Brčko

Javni Registar: Kontrola prijava boravka u Distriku, saopštenje Jusufovića predmet analize disciplinkih organa

Odjeljenje za javni registar, brčanske Vlade utvrdilo je da od 31.000 osoba koje su prijavljene u Distriktu, manje od 3.000 ih ima Ugovor o zakupu stambenog prostora, odnosno boravka u njima. Istovremeno, šef ovog odjeljenja, energično se ograđuje od protuzakonitih i uvrijedljivih izjava šefa Pododjeljenja za lična dokumenta Hajrudina Jusufovića, upućenih posredstvom nekih portala predsjedniku Skupštine Distrikta.

„Nakon što smo ustanovili da se na biračkim spiskovima nalazilo 1.368 lica koja su preminula, te ih brisali sa spiska, analizom problema fiktivne prijave mjesta boravka, ustanovili smo da od oko 31.000 lica, koja prema podacima državne agencije imaju prijavljeno mjesto boravka u Distriktu, tek svaki deseti ima i Ugovor o stambenom prostoru koji koristi, dok su ostali prijavljeni samo na osnovu date izjave“, rekao je šef resornog odjeljenja brčanske Vlade Zlatko Jašarević.

Istovremeno Jašarević, ukazuje na saopštenje koje je izdao VD šef-a Pododjeljenja za lična dokumenta Hajrudin Jusufović, a koje su prije tri dana objavili neki portali, akcentirajući da se u saopštenju na veoma grub, nekulturan, neetički i prije svega nezakonit način blati predsjednik Skupštine Distrikta Esed Kadrić.

„Kao član SBB-a, koji je na poziciji šefa odjeljenja, i ujedno pretpostavljeni Hajrudinu Jusufoviću, energično osuđujem samovlašće koje je sebi dopustio Jusufović, obraćajući se neprimjereno, grubo vrijeđajući predsjednika Skupštine, nazivajući ga između ostalog  grmaljem, hadžijicom, lažljivcem, prevarantom“, rekao je Jašarević.

On ističe da je njegova dužnost da se od teksta saopštenja apsolutno ogradi.

„To činim u svoje lično ime, naglašavajući takođe, da sa Jusufovićevim ispadom, nema nikakve veze ni stranka čiji sam ja kadar. Inače, o saopštenju odnosno postupku Jusufovića, obavješteni su i nadležni etički i disciplinski organi Vlade Distrikta, koji će tekst saopštenja, vjerujem detaljno razmotriti, te zauzeti adekvatne stavove”, precizirao je Zlatko Jašarević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button