RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Još jedna “Čarolija boja” u Brčkom

Stručni žiri sedamnaestog po redu brčanskog festivala „Dječija mašta može svašta“, koji obuhvata i „Čaroliju boja“, danas je proglasio najbolja ostvarenja u kategoriji likovnih i literarnih radova.

Najbolji likovni rad je Anje Lukić, drugo mjesto je osvojila Asja Karamustafić, treća je Lara Dukeč, a specijalna nagrada pripala je Robertu Mariću. U kategoriji literarnih radova prvo mjesto je osvojila Lejla Bećirević, druga je Sofija Kašanski, treća Nikolina Perić, dok je specijalna nagrada pripala Ana-Mariji Andrić.

Umjetnički direktor manifestacije Jovan Adamov ističe da je važnost „Čarolije“ i u tome što angažuje i duh i tijelo učesnika i to po sedamnaesti put za redom.

„Više od deset hiljada učenika je dio ovogodišnje naše priče, što praktično znači da su oni i duhom i tijelom bili angažovani, kako bi učestvovali u cjelokupnom događaju. Rečeno potvrđuje vežnost cijelog projekta koji je jedinstven u regionu“, naglasio je Adamov.

Ovogodišnji moto manifestacije je “Djeca će pobjediti”, što se i potvrdilo prvo kroz broj učesnika, ali i kvalitet radova.

„Žiri je imao vrlo težak posao jer je na dio likovnog konkursa pristigao 151 rad, dok je za literalni dio nadmetanja žiri zaprimio 370 radova“, kazao je Blagiša Nikolić, direktor manifestacije.

U ovaj događaj upriličen je u okviru manifestacija kojima se obilježava Dan Brčko distrikta BiH, a pod pokroviteljstvom ovdašnje Vlade.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.