RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Još nema rezultata za tri biračka mjesta u Distriktu

Središnje izborno povjerenstvo BiH još nije objavilo rezultate glasovanja na lokalnim izborima za tri biračka mjesta u Brčko distriktu. Lokalno povjerenstvo je sve podatke obradilo i uputilo prema CIK-u gdje operateri postupno unose u jedinstvenu aplikaciju. Do sada su rezultatima pridodati glasovi koji su stigli iz dijaspore putem pošte. Na aplikaciju je uneseno 1621 glas, od kojih je preko 90 posto pripalo HDZ-u i HSS-u.

Prema trenutnom poretku, i dalje najveći broj glasova i 5 mandata u Skupštini Brčko distrikta ima koalicija SDS-NDP. Drugi je SNSD sa 4 mandata, isto toliko mandata ima i SDA. HDZ je na četvrtom mjestu po broju glasova i sa 3 mandata. BDP dijeli po dva mandata sa koalicijom PDP-NS, HSS-om, SBB-om i SDP-om. PO jedan mandata bi trebali imati: SP, SBiH i DF.

rezultat-101016

Pravo na glasovanje putem pošte imalo je nešto više od 2.700 građana, što znači da bi se moglo očekivati još oko tisuću njih. Rezultatima još nisu pridodati ni glasovi koji su pristigli na nepotvrđenim listićima, a njih je oko dvije tisuće, i čekaju se još rezultati sa tri biračka mjesta. Sve to skupa uticati će donekle na konačni poredak po broju glasova, ali ne očekuje se da bi moglo značajno promjeniti poredak u mandatima.

Detaljniji poredak pogledajte na linku CIK BiH

izracun-101016

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.