Brčko

JP “Komunalno Brčko”: 14 pripravnika sa visokom stručnom spremom uspješno završili pripravnički staž

Četrnaest pripravnika sa visokom stručnom spremom su polaganjem pripravničkog staža okončali jednogodišnje sticanje radnog iskustva u jednoj od četiri radne jedinice JP „Komunalno Brčko“.

Prilikom polaganja pred četvoročlanom komisijom pokazali su visok stepen znanja o organizaciji, njenim djelatnostima, procedurama i pravilnicima, praktičnom obavljanju radnih zadataka, te drugim oblastima za koje su se osposobljavali u protekloj godini. Svi oni se nadaju da će im ova godina dana radnog iskustva olakšati traženje stalnog zaposlenja.

Svakom pripravniku, među kojima su bili ekonomisti, pravnici i inžinjeri, za vrijeme pripravničkog staža dodjeljen je mentor, koji je bio u obavezi da pripremi i realizuje program osposobljavanja pripravnika, te da određeno vrijeme tokom radne sedmice posveti isključivo radu sa pripravnikom. Pripravnici su imali priliku da steknu nova znanja, da rade u timu, profesionalno, transparentno, ali i da usavršavaju svoja znanje i vještine.

Od osnivanja javnog komunalnog preduzeća, do danas, šansu za obavljanje pripravničkog staža dobilo je više 200 mladih ljudi sa srednjom, višom ili visokom stručnom spremom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
Close