RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoInfoKom

JP „Komunalno Brčko“ i MZ Ilićka planiraju unapređenja u oblasti upravljanja otpadom

U cilju unapređenja stanja u upravljanju otpadom kroz saradnju sa korisnicima usluga, predstavnici JP „Komunalno Brčko“ održali su radni sastanak sa rukovodstvom i mještanima mjesne zajednice Ilićka, u prostorijama ove MZ.

Na sastanku su predstavnici JP “Komunalno Brčko” Dragan Jelisić, zamjenik direktora za tehničke poslove, Ismeta Osmanović, glavni projekt menadžer, te pripravnice Anja Đurić i Andrea Lazukić, upoznali su predsjednika Damjana Dundžića i predstavnike MZ Ilićka sa aktivnostima koje preduzeće provodi u oblasti upravljanja otpadom i uspostavljanja rada pretovarne stanice u Brčkom.

Osim toga, analiziran je uspostavljeni načina pružanja usluga prikupljanja otpada iz MZ Ilićka i izneseni su prijedlozi za unapređenje i uspostavljanje selekcije komunalnog otpada od ostalih vrsta otpada, na mjestu nastanka u ovoj mjesnoj zajednici.

Mještani MZ Ilićka izrazili su zadovoljstvo zbog uspostavljanja rada pretovare stanice u Brčkom i odvoza dijela otpada iz tekuće proizvodnje na regionalnu deponiju u Zvornik, te su izrazili spremnost za uključivanje u aktivnosti koje će za rezultat imati iskorištavanje biorazgradivog otpada i otpada pogodnog za reciklažu, a sa ciljem da se smanji ukupna količine otpada namijenjena za trajno odlaganje.

Posebno ističu da se raduju provođenju najavljenih aktivnosti sanacije postojeće deponije i trajnom rješavanju problema vezanog za odlaganje otpada u Brčko distriktu BiH.

Novi radni sastanak,  na kojem će biti donesen program mjera i aktivnosti koje će JP “Komunalno Brčko” i MZ Ilićka provesti do kraja godine, po svim pitanjima vezanim za unapređenje u oblasti upravljanja otpadom, biće održan već ove sedmice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ за понедјељак 25.4.2022. године

Radio Brčko

SERVISNE INFORMACIJE za srijedu 20.04.2022. godine

Radio Brčko