RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

JP “Komunalno Brčko”: Krađa kablova ulične rasvjete ispod mosta Rosulje

Postupajući po prijavi građana da na mostu preko Brke u naselju Rosulje ne radi ulična rasvjeta, zaposlenici Službe za održavanje elektrodistributivne mreže izašli su na lice mjesta, sa namjerom da otklone kvar.

Dodatnim pregledom, uočeno je da problem nije u sijalicama, nego mnogo veći i kompleksniji.

Električna energija za rasvjetne stubove provedena je kablovima kroz cijevi ispod mosta, koje su nepoznati počinioci oštetili, rasjekli, te izvukli i otuđili oko 40 metara kablova.

Naše preduzeće je ovaj slučaj prijavilo Policiji Brčko distrikta BiH. Otklanjanju oštećenja pristupiće se nakon što policija izvrši uviđaj, sačini izvještaj o počinjenju ovog krivičnog djela i nadamo se rasvijetli ga, dok će privremeno rješenje za napajanje stubova ulične rasvjete biti izvedeno već sutra.

Krađa kablova ulične rasvjete je krivično djelo, ali ujedno i vrlo opasna radnja, koja je mogla dovesti do teških posljedica po zdravlje ljudi koji su ovo djelo izvršili.

Apelujemo na očuvanje javnih dobara, među njima i javne rasvjete, čijim oštećenjem se nanosi šteta svim korisnicima javnog osvjetljenja, kao i našem preduzeću, koje je zaduženo za održavanje javne rasvjete.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.