RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoInfoKom

JP “Komunalno Brčko”: Nabavljen veći broj novih kontejnera

JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. je ovih dana isporučen veći broj novih kontejnera za odlaganje otpada zapremine 1,1 m3.

Kontejneri su nabavljeni u okviru redovnih aktivnosti na zamjeni dotrajalih i oštećenih kontejnera, te će vrlo brzo biti raspoređeni na cijelom području Brčko distrikta BiH.

Ova nabavka bi trebala značajno da unaprijedi kvalitet usluge prikupljanja i odvoza smeća u našem gradu.

Zaposlenici RJ Čistoća su, tokom jučerašnjeg dana (četvrtak), izvršili vanredno čišćenje divljih deponija u gradskoj zoni koje su napravili neodgovorni građani odlaganjem krupnog otpada.

Podsjećamo javnost da će tokom oktobra biti organizovana jesenja akcija odvoza krupnog otpada. Detaljnije informacije o ovoj akciji će biti dostupne putem sredstava javnog informisanja.

Pozivamo sve naše sugrađane da poštuju prirodu, čuvaju okolinu i svoje smeće odlažu u za to predviđene posude.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.