BrčkoInfoKom

JP “Komunalno Brčko”: Nepropisno odlaganje leševa životinja

Zaposlenici RJ Čistoća, prilikom redovnog odvoza smeća, u kontejneru su pronašli odbačen leš koze.

Moramo napomenuti da je odlaganje životinjskog otpada regulisano zakonom, a građani, koji tu vrstu otpada odlažu na nepropisan način, bi trebali biti svjesni mogućnosti kažnjavanja u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

Takođe, neodgovornost pojedinaca u vremenu kada smo svjedoci izuzetnim toplinama, može dovesti do pojave niza zaraznih bolesti te neželjenih posledica po zdravlje stanovništva.

Molimo sve građane Brčko distrikta BiH da sa otpadom životinjskog porijekla postupaju u skladu sa zakonskim odredbama, te da prijave svako nepropisno odbacivanje životinjskih leševa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button