RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoInfoKom

JP “Komunalno Brčko”: Usvojeni novi tarifni stavovi

Upravni odbor JP „Komunalno Brčko“ d.o.o., na svojoj 33. sjednici, održanoj 23.1.2023. godine donio je novu Odluku o tarifnim stavovima za isporuku električne energije za kvalifikovane kupce Brčko distrikta BiH koji se ne snabdijevaju u okviru univerzalne usluge, koja će se primjenjivati od 1. februara 2023. godine.

Naime, važećim zakonskim propisima određeno je da cijenu utrošene električne energije za tarifne grupe kupaca iz kategorija potrošnje na 35 kV, 10 kV i 0,4 kV (javna rasvjeta), utvrđuje Upravni odbor preduzeća.

Ova Odluka se ne odnosi na cijenu električne energije za domaćinstva, iz razloga što istu određuje Državna regulatorna agencija za električnu energiju BiH. Očekujemo da će proces koji vodi DERK biti završen tokom februara i da će novi cjenovnik za domaćinstva biti u primjeni od 1. marta 2023.

Odluku o tarifnim stavovima za isporuku električne energije za kvalifikovane kupce Brčko distrikta BiH koji se ne snabdijevaju u okviru univerzalne usluge možete pogledati ovdje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.