RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

JP “Luka” Brčko: Do kraja mjeseca tender za izgradnju manipulativnog platoa, a potom i nabavka krana

Projekat revitalizacije brčanskog JP Luka, koji se dugo usaglašavao među članovima izvršne i zakonodavne vlasti Distrikta, a za koji su odobrena kreditna sredstva Evropske banke za razvoj u visini od 10 miliona eura, napokon će dobiti svoju konkretizaciju na terenu, raspisivanjem tendera za izradu manipulativnog platoa i nabavku velikog krana, odnosno dizalice.

Sead Šadić

„Tim za implementaciju brčanske Vlade pripremio je svu tehničku dokumentaciju tako da će do kraja ovog mjeseca biti raspisan tender za izgradnju manipulativnog platoa, a već narednog mjeseca raspisaćemo javni poziv za nabavku velikog krana odnosno dizalice“, rekao je glavni koordinator Vlade, Sead Šadić.

Projekat revitalizacije Luke je jedan od najznačajnijih koji mora biti realizovan u potpunosti, što podrazumijeva, osim nabavke krana, izrade manipulativnog platoa i izmještanje željezničko kolosijeka, i obnovu i izgradnju pristupne putne infrastrukture.

„Vrlo intenzivno, uz podršku svih segmenata izvršne i zakonodavne vlasti, te samog supervizora za Brčko, radimo u posljednjih nekoliko mjeseci, te vjerujem da će i nova vlast nastaviti ulagati maksimalne napore, kako bi revitalizacija Luke u potpunosti, i čim prije, bila okončana“, rekao je Šadić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Iran traži kredit od Rusije za gradnju elektrana, željeznicu i kupovinu vozova

Radio Brčko

Ekonomski učinak BiH premašio očekivanja u drugom kvartalu 2021. godine

Radio Brčko

Dodik: Svakom novom bračnom paru kredit od 30.000 KM

Radio Brčko