RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

JU Jedanaesta osnovna škola Zovik održala humanitarnu akciju „Vrijeme ljubavi i mira“

Budući da se nalazimo u predbožićnom vremenu kada se na poseban način, molitvom samoispravljanjem i dobrim djelima, pripremamo za jedan od najvećih kršćanskih blagdana, učenici naše škole, pod vodstvom Vijeća učenika, odlučili su učiniti dobro djelo.

Nakon raznih prijedloga i razmišljanja, odlučili su pomoći najpotrebitijima u svojoj zajednici i pokrenuli humanitarnu akciju „Vrijeme ljubavi i mira“, koja je trajala od 7. do 17. prosinca. Prikupljali su hranu, higijenske potrepštine i ostale artikle za socijalno ugrožene obitelji.

Učenici su se sa svojim roditeljima i nastavnicima svesrdno uključili u ovu akciju, a nakon prikupljanja hrane i drugih potrepština sve su sortirali i pripremili za uručivanje potrebitima.  Dana 21. 12., članovi Vijeća učenika naše škole, uručili su šest velikih paketa: u Kiseljaku, Štrepcima, Zoviku, Boću, Boderištu i Dubravicama. Učenici se nadaju kako će ovom gestom uljepšati Božić najpotrebitijima u svojem mjestu.

Ovim putem, svima koji slave Božić, učenici, nastavnici i menadžment škole želi čestit Božić, a svima sretnu i uspješnu novu 2022. godinu!

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Pomozimo našem sugrađaninu Emiru Hamziću na putu ka ozdravljenju

Radio Brčko

Брчко: До сада прикупљено 13 хиљада марака за лијечење Емира Хамзића

Anđelka Đurić

Zovik: Na turniru u sjedećoj odbojci pehar pripao “Sinovima Bosne” iz Lukavca

Radio Brčko