RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

JZU “Zdravstveni centar Brčko” intenzivno radi na dezinfekciji javnih objekata

Higijensko epidemiološka služba u JZU „Zdravstveni centar Brčko” u saradnji sa Civilnom zaštitom vrši redovne aktivnosti na dezinfekciji javnih objekata u Brčko distriktu. Pojavom sezonskog virusa gripa i još uvijek aktivnog Covid 19 virusa, te aktivnosti su dodatno pojačane.

“Aktivnosti na dezinfekciji javnih objekata u Brčkom nastavljene su i nakon pada broja zaraženih od virusa Covid 19, a dodatni razlog zbog kojeg se dezinfikuju objekti  jeste i pojava sezonskih virusa”, rekla je Mirjana Kuzmanović, šefica higijensko epidemiološke službe u JZU “Zdravstveni centar Brčko”.

U JZU “Zdravstveni centar Brčko” potvrdili su da će se dezinfekcija sprovodit sve dok Krizni štab ne donese konačnu odluku o njenom ukidanju. Iz ove službe apeluju na zaposlene u ustanovama gdje se vrši dezinfekcija za strpljenje, jer dezinfekcija ne traje kao za vrijeme pandemije, odnosno vrši se najviše do pola sata.

Iz higijensko epidemiološke službe apeluju građanima Brčko distrikta da se prostorije u kojima boravi više ljudi često provjetravaju, te je potrebno vršiti svakodnevnu dezinfekciju poslovnog prostora kako bi smanjili mogućnost od zaraze.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.