RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Kardinal Puljić dobročiniteljima: Hvala vam i nemojte se umoriti!

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić sa suradnicima posjetio je jučer Brčko distrikt. Sa gradonačelnikom Antom Domićem razgovarao je o stanju na poplavom ugroženim područjima, te o angažmanu katoličkih humanitarnih organizacija na prikuljanju i pružanju pomoći onima kojima je najpotrebnija.

Prvenstveni cilj ovog obilask bosanske Posavine jeste ohrabriti narod i svećenike u ovoj teškoj situaciji koja ih je zadesila, kazao je kardinal Puljić. Sa svećenicima je razgovarao o koordinaciji u pružanju pomoći ugroženima na terenu, prvenstveno posredstvom Caritasa i Kruha Svetoga Ante.

„Sad prvi korak nam je pružiti humanitarnu pomoć.Nakon toga nam je stalo kontaktirati sa lokalnom civilnom vlasti jer je prevažno da svi zajednički i koorinirano radimo. Ljudima treba dati sada ohrabrenje da osjete da nisu napušteni i sami, ali i da na neki način dožive potporu, jer je solidarnost u svijetu doista bila velika. Zahvalni smo svim ljudima koji su pokazali srca za ljude koji pate. Želim poručiti dobročiniteljima – Hvala vam, ali nemojte se umoriti. Ova je nevolja velika i ona traži duži hod pomoći i potpore da ljudi mogu preživjeti“, poručio je kardinal Puljić u Brčkom.

Gradonačelnik Anto Domić ovom prigodom se zahvalio kardinalu Puljiću i predstavnicima katoličkih humanitarnih organizacija za humanitarni angažman koji su pokrenuli ina ovom području, te izrazio nadu da će zajedničko djelovanje doprinijeti bržem zbrinjavanju i pomoći unesrećenima.

kardinal brcko 1 kardinal brcko 2 kardinal brcko 3

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.