RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
ArhivaBrčko

Kažnjen počinilac više krivičnih djela u Potočarima kod Brčkog

Foto: Arhiva

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH okončalo je postupak po optužnici protiv P.A. (38) optuženog da je prošlog mjeseca u Potočarima kod Brčkog, u svojoj kući, nedozvoljeno držao automatsku pušku s pripadajućom municijom, te da je izvršio i nasilje u porodici.

Podsjetimo, zbog opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo, ukoliko bi ostao na slobodi i uništiti ili sakriti dokaze važne za krivični postupak, P.A. je odmah pritvoren, a nakon intezivno sprovedene istrage, ubrzo je optužen i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dva mjeseca i 15 dana. Za krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari (iz člana 365 stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) njemu je prethodno utvrđena zatvorska kazna od dva mjeseca, dok mu je istovremeno za krivično djelo Nasilje u porodici (iz člana 218. stav (3) Krivičnog zakona) utvrđena kazna zatvora u trajanju od jednog mjeseca.

Za manje od mjesec dana intenzivne istrage, u okviru koje je ubrzo prikupilo dokaze neophodne za donošenje tužilačke odluke, Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv P.A.. Po podizanju i potvrđivanju optužnice Tužilaštvo je s optuženim zaključilo sporazum o priznanju krivice odmjerivši kaznu u skladu sa sudskom kaznenom politikom za ovu vrstu krivičnih djela. Predlaganjem sporazuma, kojeg je Osnovni sud Distrikta potom prihvatio, cjelokupan krivični postupak pravosnažno je okončan kažnjavanjem počinioca u roku od mjesec dana od dana izvršenja krivičnih djela.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Samir Tufekčić i Bećir Čandić optuženi za razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe

Radio Brčko

Brčko: Osumnjičenom za pokušaj silovanja određen pritvor

Radio Brčko

Brčko: Zbog opasnosti od bjekstva produžen pritvor Muli Elezoviću

Radio Brčko