Brčko

Klanjan Bajram namaz u džamijama Brčko distrikta BiH

Prema instrukcijama Rijaseta Islamske zajednice BiH, te u skladu sa uputama Kriznog štaba Distrikta, a zbog pandemije, i u brčanskim džamijama klanjan je samo Bajram namaz. U kratkoj hudbi tim povodom, pred vjernicima u centralnoj Bijeloj džamiji, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Distrikta, Mustafa efendija Gobeljić, naglasio je da je vrijeme pandemije pokazalo da istinski vjernici lakše prihvataju ozbiljnost situacije, u kojoj se našao cijeli svijet, te pokazuju jaču socijalnu osjetljivost prema onima kojima je pomoć potrebna.

“Pandemija je prouzrokovala mnogo fizičkih barijera i granica, međutim za ljudska srca i duše i uopšte za duhovnost ne postoje granice. Upravo stoga i u ovom mjesecu posta, mogli smo da nađemo prostora za naše duhovno napredovanje, za isijavanje svega što je pozitivno i stoga smo, uz Alahovu pomoć, u ovom mubarek mjesecu imali priliku da iz ramazana, kao okeana duhovnosti, zahvatimo što više onoga što je njegovo bogatstvo“, rekao je Gobeljić. Sutrašnji, drugi dan Ramazanskog bajrama, tradicionalno se obilježava kao Dan šehida, što će biti učinjeno i na području Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button